Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

LOSOS V PAPRIČNI OMAKI, BROKOLIJEV PIRE

sestavine za dve osebe :


2 fileja lososa
1 večja zelena paprika
2 sveža paradižnika
2 krompirje
šop brokolija
olivno olje
začimbe ( sol, poper, sveža bazilika, rožmarin, vegeta)
peteršilj
česen
voda
2 trikota topljenega sira
žlica masla
0,5dcl sladka
smetana


postoek priprave:


losos v parični omaki


fileja lososa natremo z soljo, poprom in rožmarinom ter nahitro popečemo na olivnem olju v ponvi - da zakrkne in dobi zlato-rjavo barvo. Nato fileja odstranimo z ponve in na preostanku olivnega olja prepražimo na kolobarje narezano zeleno papriko. Ko je paprika prepražena , dodamo na kocke narezan paradižnik in dušimo , da se raspusti. Peteršilj, česen in svežo baziliko sesekljamo , dodamo dušeni papriki in paradižniku , ko česen zadiši zalijemo z 1,5dcl vode in začinimo z vegeto. Fileja lososa položimo nazaj v ponev na omako in dušimo po 3min na vsaki strani.


brokolijev pire


Krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke. Cvetove brokolija razcvetkamo , steble narežemo na tanke kolobarje ter vse skupaj skuhamo v slani vodi (cca 20min). Ko je mešanica kuhana odlijemo vodo , dodamo žlico masla in 0,5dcl sladke smetane ter prepasiramo. Po potrebi še dosolimo in poramo.
Ko je jed servirana na krožniku , damo na file lososa trikot topljenega sira.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]