Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

MORSKA SOLATA

za 4 osebe potrebujemo:


male konzerve
- koruza v storžu
- pečene črne oliv
- artičoke v kisu
- mešane gobe
- kapre
sok 1-ne limone
500 g morskih sadežov
1. paradižnik
1. zelena paprika
sol, poper
šop peteršilja
2. stroka česna
sveži rožmarin
0,06l olivnega olja
0,05l balzamičnega kisa


postopek priprave:


Morske sadeže skuhamo v popoprani slani vodi. Ko so kuhani jih stresemo v cedilo in splahnemo z hladno vodo ter stresemo v posodo kjer bomo mešali solato. Papriko in paradižnik narežemo na kocke, konzerve (storži koruze, pečene črne olive, kapre, mešane gobe, artičoke v kisu) odcedimo in vse dodamo morskim sadežom. Vejico rožmarina oskubimo, česen in peteršilj sesekljamo, stisnemo limonin sok ter isto dodamo v skledo. Dodamo še olivno olje, balzamični kis, po potrebi še solimo, dobro premešamo in damo pokrito v hladilnik počivati za cca 2ure. Postrežemo na listu zelene solate oz lahko kombiniramo z listom radiča in zelene solate.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]