Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

čebulna juha

za dve osebi potrebujemo:
2 velki čebuli
skodelico riža
0,05l belega vina
začimbe ( sol, poper, majaron, muškatni orešček, rožmarin)
1 žlica sesekljanga peteršilja
0,4l vode


postopek priprave:
Čebulo olupimo , narežemo na rezine ter prepražimo na olivnem olju , da zlato porumeni. Dodamo začimbe , riž , zalijemo z vodo in kuhamo. Ko je riž skuhan, dodamo še belo vino in sesekljan peteršilj ter dobro prevremo (cca 2 min). Juho odstavimo ter prepasiramo. Za zakuho lahko uporabimo ocvrto čebulo, kuhan grah ali na kocke narezan korenček.

ČEBULA


Čebulo uporabljajo za zdravljenje žuljev in turov. Sok čebule v konbinaciji z medom odpravi hripavost, pozdravi vnetje grla in zdravi živce.
Čebula je ena najstarejših vrst zelenjave, uvrščajo jo med zdravilne rastline . Vsebuje bogatstvo antioksidantov, vrsto vitaminov in veliko soli. Čebula pospešuje prekrvavljenost sluznice, čisti kri , spodbuja tek, preprečuje prehlad, , krepi živce, ... Čebula pa po podatkih znanstvene raziskave pomaga pri vrnitvi spolne moči.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]