SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

čebulna juha

za dve osebi potrebujemo:
2 velki čebuli
skodelico riža
0,05l belega vina
začimbe ( sol, poper, majaron, muškatni orešček, rožmarin)
1 žlica sesekljanga peteršilja
0,4l vode


postopek priprave:
Čebulo olupimo , narežemo na rezine ter prepražimo na olivnem olju , da zlato porumeni. Dodamo začimbe , riž , zalijemo z vodo in kuhamo. Ko je riž skuhan, dodamo še belo vino in sesekljan peteršilj ter dobro prevremo (cca 2 min). Juho odstavimo ter prepasiramo. Za zakuho lahko uporabimo ocvrto čebulo, kuhan grah ali na kocke narezan korenček.

ČEBULA


Čebulo uporabljajo za zdravljenje žuljev in turov. Sok čebule v konbinaciji z medom odpravi hripavost, pozdravi vnetje grla in zdravi živce.
Čebula je ena najstarejših vrst zelenjave, uvrščajo jo med zdravilne rastline . Vsebuje bogatstvo antioksidantov, vrsto vitaminov in veliko soli. Čebula pospešuje prekrvavljenost sluznice, čisti kri , spodbuja tek, preprečuje prehlad, , krepi živce, ... Čebula pa po podatkih znanstvene raziskave pomaga pri vrnitvi spolne moči.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]