Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

MESNA JUHA Z RIBANO KAŠO

sestavine 4 osebe:


mesna juha:
2 litra hladne vode
0,40 kg govejega stegna ali puranja prsa
polovica srednje velike kolerabe
štirje cvetovi brokolija z steblom
1. večja zelena paprika
polovica srednje velikega gomolja zelene
3 večje korenčke
3 stroke česna
1 čebula
1 zrel paradižnik
1 jušna kocka
začimbe (poper, sol, muškatni orešček, majaron)
peteršilj
0,04g ribanega parmezana


postopek priprave:
Vzamemo primirno kozico in vanjo zlijemo hladno vodo. Meso ( goveje stegno oz puranja prsa ) speremo pod tekočo hladno vodo in položimo v kozico z vodo. Kolerabo, korenje , gomolj zelene , zeleno papriko, brokoli očistimo, prerežemo čez polovico in damo v kozico. Neolupljeno čebulo (priporočilo: dobimo lepšo barvo juhe) prepolovimo, olupimo česen ter ga zarežemo, paradižnik križno prerežemo do polovice in vse dodamo v kozico. Dodamo začimbe (sol, poper, muškatni orešček, majaron) , jušno kocko in štedilnik prižgemo na največjo jakost. Ko juha zavre , zmanjšamo na najmanjšo temparaturo in naj počasi vre dobro urco in pol.

ribana kaša:
1. jajce
0,13kg moke
0,06l vode
ščepec soli


postopek priprave:
Moko stresemo v posodo , naredimo jamico, dodamo jajce , ščepec soli in vodo ter pregnetemo v kompaktno maso. Testo je dobro pregneteno takrat , ko ga prerežemo čez polovico in v njem ne vidimo sledi moke in zračnih balončkov. Nato kepo testa premažemo z oljem , pokrijemo z krpo in pustimo počivati eno uro. Vzamemo ribežen in testo ribamo direkno v slano vrelo vodo. Ribana kaša se kuha cca 5min. Odcedimo in splaknemo z hladno vodo.

Ko je juha kuhana, ven poberemo meso in zelenjavo (korenje, kolerabo, korenje) , narežemo na kocke in razdelimo v globoke krožnike. Nato dodamo še ribano kašo in zalijemo z juho. V vsak krožnik dodamo kos paprike in brokolija ter posujemo z sesekljanim peteršiljem in naribanim parmezanom.
Prostor za komentar
  • Blogger Komentar preko Blogerja
  • Facebook Komentar preko Faceboka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

1 komentar :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]