Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

DUŠENA GOVEDINA Z BRINOVIMI JAGODAMI

SESTAVINE ZA 4osebe


0,60kg govejega stegna v kosu
1kom srednje velikega rdečega korenja
1/3 zelene
1/3 kolerabe
1kom srednje velikega korenja peteršilja
1/2 zelene paprike
1kom čebule
2 žlice gorčice
0,1l rdečega vina
6 kom posušenih brinovih jagod
česen
začibe ( sol, poper, vegeta, majaron, šatraj)
olje


PRIPRAVA

Meso natremo z začimbami , premažemo z gorčico in pustimo cca 30min počivati, da se meso prepoji. V kozici segrejemo olje ter meso na vseh straneh popečemo , da dobimo zlato rjavo barvo. Zelenjavo ( korenje, čebulo, papriko, zeleno, korenino peteršilja, kolerabo ) očistimo , narežemo na večje kocke , dodamo meso. Brinove jagode stremo in jih tudi dodamo v kozico. Kozico pokrijemo in dušimo na nizki temparaturi cca 1uro. Med dušenjem večkrat premešamo sestavine in obrnemo meso. Po končanem dušenju odstranimo meso, zelenjavi dodamo česen in vino, prevremo in z paličnim mešalnikom zmiksamo , da dobimo gosto omako. Če je omaka pregosta, dodamo malo vode. Nazaj v kozico dodamo meso in pokrito dušimo še cca 20minut. Kot prilogo ponudimo njoke, svaljke, sveže jajčne testenine oz kruhov cmok.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]