Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

DUSENI BELI FIŽOL , SVINJSKI KARE

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:


1 KONZERVO BELEGA FIŽOLA (800G)
1 ČEBULA
1 RDEČA PAPRIKA
2 PARADIŽNIKA
100g PREKAJENE MESNATE SLANINE
ZAČIMBE majaron, lovorjev list, poper, sol, timijan,
1 kocka - koncetrata pečenkina omaka
3 vejice PETERŠILJA
česna po okusu
200g SIRA EMENTALER
0,2l VODE
0,06l OLJA


PRIPRAVA:


Čebulo, papriko, paradižnik, slanino narežemo na male kocke ter v ponvi na olju prepražimo. Beli fižol stresemo v cedilo, splaknemo in dodamo praženi mešanici. Začinimo, dodamo sesekljan česen. Ko česen zadiši dodamo vodo in koncetrat kocko ter dušimo pokrito na majhnem ognju, dokler voda ne izhlapi. Med dušenjem večkrat premešamo, da se ne prime na dno ponve. Ko tekočina izhlapi , dodamo nasekljan peteršilj in na male kocke narezan sir , dobro premešamo ter serviramo. Dušen beli fižol spada v skupino priloga. Zdraven ponudimo pečeno meso. Moje priporočilo: svinjska zarebernica brez kosti na žaru.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]