Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

KOSTANJEVA KUPOLA


SESTAVINE:

nadev:

500g kuhanega in očiščenega kostanja

0,5l sladke smetane

6 žlic rjavega sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja

50g mlečne čokolade z lešniki

0,02l ruma

100g jedilne čokolade

0,20l mleka


testo:

3 jajca

1 žlica olja

1 žlica vode

3 žlice sladkorja

4 žlice moke
noževa konica pecilnega praška peki papir

POSTOPEK PRIPRAVE:


Jajca ubijemo v posodo, dodamo sladkor in vanili sladkor ter na najvišji hitrosti z mešalnikom mešamo , da dobimo gosto penasto zmes. Dodamo olje, vodo, mešaico moke z pecilnim praškom ter narahlo umešamo z metlico. Na pekač položimo peki papir, zlijemo maso in porovnamo na debelino 1 cm ter nato damo peči v segreto pečico na 220stopinj, pečemo cca 10minut. Kostanj skuhamo , olupimo ter ohladimo (nekaj jih pustimo za dekoracijo). Dodamo mu rjavi sladkor, vanili sladkor, mlečno čokolado ter grobo zmeljemo. Dodamo tekočo sladko smetano in z mešalnikom mešamo na srednji hitrosti, da dobimo gosto maso. Polkrožno posodo z notranje strani obložimo z folijo. Testo namočimo z mešanico ruma in mleka, razrežemo na nekoliko večje kose in obložimo posodo. Maso zlijemo v posodo in nato obložimo vrh še z testom. Nato postavimo v hladilnik za cca 2 ure. Kupolo obrnemo ter stresemo na servirni krožni, odstranimo posodo in folijo. Jedilno čokolado stopimo in ji primešamo cele kostanje, ki smo jih pustili za dekoracijo. Povaljane kostanje dekorativno zložimo na kupolo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]