SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

MORSKA ZLOŽENKA


SESTAVINE ZA 4osebe:

8 filejov osliča
500g zelenjave (očiščene in v enakovrednem razmerju)

kalčki
ohrovt

paprika

korenje

por
bambusovi vršički

mladi grahovi stroki

gobe- štorovke

4 žlice moke

0,10 olivnega olja

česen po okusu

vejica pereršilja

začimbe ( sol, poper, mediteranska mešanica, rožmarin, luštrek)

1. limono


POSTOPEK PRIPRAVE



Fileje osliča (srednje velike) prerežemo na tri dele, natremo z začimbami (sol, poper, mediteranska mešanica, rožmarin, luštrek) in povaljamo v moki. Na segretem olju spečemo fileje. Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezance (ohrovt, paprika, korenje, bambusovi vršički; por narežemo na tanke kolobarje; kalčki, mladi grahovi stroki, štorovke - pustimo celo) (podobno zelenjavo , lahko kupimo tudi že v zmrznjeni obliki in jo prodajajo pod imenom ZELENJAVA Z DALJNEGA VZHODA). V ponvi segrejemo olje ter zelenjavo na hitro prepražimo z dodatkom soli in popra. Na krožnik položimo file osliča , obložimo z zelenjavo ter ta postopek dvakrat ponovimo. Naredimo tržaško omako (segrejemo olivno olje, dodamo nasekljan česen in peteršil) in prelijemo zloženko. Na krožnik priložimo še krhelj limone.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]