Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

MORSKA ZLOŽENKA


SESTAVINE ZA 4osebe:

8 filejov osliča
500g zelenjave (očiščene in v enakovrednem razmerju)

kalčki
ohrovt

paprika

korenje

por
bambusovi vršički

mladi grahovi stroki

gobe- štorovke

4 žlice moke

0,10 olivnega olja

česen po okusu

vejica pereršilja

začimbe ( sol, poper, mediteranska mešanica, rožmarin, luštrek)

1. limono


POSTOPEK PRIPRAVE



Fileje osliča (srednje velike) prerežemo na tri dele, natremo z začimbami (sol, poper, mediteranska mešanica, rožmarin, luštrek) in povaljamo v moki. Na segretem olju spečemo fileje. Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezance (ohrovt, paprika, korenje, bambusovi vršički; por narežemo na tanke kolobarje; kalčki, mladi grahovi stroki, štorovke - pustimo celo) (podobno zelenjavo , lahko kupimo tudi že v zmrznjeni obliki in jo prodajajo pod imenom ZELENJAVA Z DALJNEGA VZHODA). V ponvi segrejemo olje ter zelenjavo na hitro prepražimo z dodatkom soli in popra. Na krožnik položimo file osliča , obložimo z zelenjavo ter ta postopek dvakrat ponovimo. Naredimo tržaško omako (segrejemo olivno olje, dodamo nasekljan česen in peteršil) in prelijemo zloženko. Na krožnik priložimo še krhelj limone.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]