Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

VRTNARSKI i BIGOLI

SESTAVINE ZA 4osebe:


500g testenin i BIGOLI ( sveže jajčne testenine v obliki kratkih špagetov)
1 kom srednje velikega jajčevca
2 kom paradižnika
2 kom zelene paprike
1 kom srednje velike bučke
česen po okusu
100 g rukole
0,06l olivnega olja
začimbe (sol, poper, vegeta, majaron, timijan, muškatni orešček, luštrek)
0,20 l vode


PRIPRAVA:

Zelenjavo ( jajčevec, bučka, paprika, paradižnik) operemo, očistimo, narežemo na rezance in prepražimo na olivnem olju. Začinimo in dodamo na grobo sesekljan česen. Ko česen zadiši, zalijemo z vodo in dobro prevremo. Testenine v trikratni količini vode z dodatkom soli in žlico olja skuhamo " al dente ". Testenine odcedimo, splaknemo z hladno vodo, dodamo omaki in pokrito dušimo cca 3 minute , da se testenine navzamejo okusa omake. Med dušenjem , mešamo. Na servirno posodo položimo rukolo in čez njo testenine.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]