Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

JAJČEVEC Z ŠPINAČO

SESTAVINE ZA DVE OSEBE:

1 jajčevec / malancan
1 paradižnik
0,20kg mlade špinače
60g naribanega sira
3 žlice kisle smetane
začimbe (sol, poper, majaron, muškatni orešček)
vejica peteršilja
margarina za mazanje pekača


PREDPRIPRAVA:

1.Jajčevec prepolovimo in izdolbemo sredico
2.Špinačo operemo in zblanširamo ( v vroči vodi jo prevremo)
3.Peteršilj sesekljamo
4.Paradižnik prepolovimo in narežemo na tanke lističe


PRIPRAVA:


Izdolben jajčevec natremo z soljo in poprom. Sredico jajčevca in špinačo na grobo sesekljamo , damo v posodo, kjer bomo naredili nadev. Dodamo kislo smetano, nariban sir, sesekljan peteršilj, začimbe ter dobro premešamo. Polovici jajčevca položimo na pekač, katerega smo predhodno namazali z margarino. Nadev napolnimo z polovičkami jajčevca, obložimo z rezinami paradižnika. Pečico segrejemo na 200stopinj in pečemo cca 30 minut ( mikrovalovnapečica, funkcija crisp - 16minut).
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]