Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

JOTA

SESTAVINE ZA 4osebe :

500g kislega zelje
400g fižola
1 čebula
150g svinjskega plečeta
začimbe (sol, poper, majaron, šatraj, lovorjev list)
česen
1 žlico paradižnikovega koncetrata
olje
3 žlice moke
3 srednje velike krompirje
1l vode


POSTOPEK:


Čebulo očistimo in sesekljamo. Meso narežemo na majhne kocke. Čebulo na olju prepražimo, dodamo meso , začinimo in pražimo cca 10min. Zelje splaknemo z vodo ( če želimo , da jota bolj kisla ga ne speremo. Namesto kislega zelja , lahko nadomestimo z kislo repo). Dodamo mesu , dušimo cca 10min, vmes dodamo paradižnikov koncetrat . Po končanem dušenju , dodamo česen in zalijemo z 1 litrom vode. Dodamo še fižol (priporočam rdeči fižol z konzerve) , ko zavre zmanjšamo ogenj in na rahlem ognju kuhamo cca 30min. Naredimo prežganje (na olju prepražimo moko , da dobimo zlato rjavo barvo) ter ga dodamo joti. Kuhamo še cca 15min , da jota dobro prevre. Posebaj skuhamo na kocke narezan krompir in ga primešamo k joti tik pred serviranjem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]