Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

KROMPIRJEVA PITA Z OVČJIM SIROM

SESTAVINE ZA ŠTIRI OSEBE:

4 večje krompirje
60g naribanega sira
100g mladega ovčjega sira
polovica srednje velike kumare (gladke-ni potrebno lupiti)
100g kisle smetane
1 jajce
začimbe (sol, poper, vegeta, majaron, šatraj, muškatni orešček)
1 žlica olja
vejica svežega peteršilja


PRIPRAVA:


Krompir skuhamo, ohladimo, olupimo in narežemo na tanke lističe. Kumaro operemo in narežemo na tanke lističe. Sir naribamo, mladi ovčji sir razdrobimo. Okrogel pekač namažemo z oljem in po dnu pekača naložimo enakomirno krompir ter ga potrosimo z naribanim sirom. Kislo smetano , sesekljan peteršilj, jajce in začimbe dobro zmešamo in enakomirno prelijemo preko krompirja. Nato lističe kumare dekorativno položimo na pito ter potrosimo z mladim ovčjim sirom. Pečico segrejemo na 200stopinj in pečemo cca 30 minut ( lahko se peče tudi v mikrovalovni , če le nam ta to omogoča - 15 minut na funkciji crisp).
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]