SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

MESNA LAZAGNA

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

400g mletega mešanega mesa (govedina, svinina)
300g čebule
2 srednje velika korenja
1 zelena paprika
česen
začimbe( sol. poper, vegeta, majaron, luštrek. muškatni orešček)
300g ribanega sira
400g pelatov
400g testenin za lazagno
4 žlice margarine
6 žlic moke
2dcl mleka


PRIPRAVA:


Čebulo očistimo in sesekljamo ter na olju prepražimo. Dodamo meso, začinimo in dušimo cca 15min. Nato dodamo še sesekljano papriko , korenje in dušimo še cca 10min. Naredimo bešamel : v ponvi raztopimo margarino, dodamo moko , premešamo ter zalijemo z hladnim mlekom. Dobro prevremo , da dobimo gosto tekočo zmes , odstavimo dodamo žlico vegete ter muškatni orešček. Dušenemu mesu dodamo sesekljan česen, ko zadiši dodamo še spasirane pelate ter dobro prevremo. Nato odstavimo , dodamo bešamel in dobro premešamo. Testenine skuhamo na tričetrt (na tržišču dobimo testenine katere je potrebno kuhati , samo zblanširati oz ni potrebna predhodna termična obdelava. Moje priporočilo: testenine, katere ni treba predhodno termično obdelati , jih skuhate v trikratni količini soljene vode z dodatkom žlice olja do tričetrt. Ko so skuhane na tri četrt jih položite v hladno vodo in nato odcedite). Vzamemo pekač, ga namažemo z margarino in sestavljamo plasti (4krat ponovimo, tako , da zadnja plast nariban sir) : testenine, mesni nadev, riban sir. Damo v segreto pečico na 200stopinj in pečemo 40minut.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]