Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

MESNA LAZAGNA

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

400g mletega mešanega mesa (govedina, svinina)
300g čebule
2 srednje velika korenja
1 zelena paprika
česen
začimbe( sol. poper, vegeta, majaron, luštrek. muškatni orešček)
300g ribanega sira
400g pelatov
400g testenin za lazagno
4 žlice margarine
6 žlic moke
2dcl mleka


PRIPRAVA:


Čebulo očistimo in sesekljamo ter na olju prepražimo. Dodamo meso, začinimo in dušimo cca 15min. Nato dodamo še sesekljano papriko , korenje in dušimo še cca 10min. Naredimo bešamel : v ponvi raztopimo margarino, dodamo moko , premešamo ter zalijemo z hladnim mlekom. Dobro prevremo , da dobimo gosto tekočo zmes , odstavimo dodamo žlico vegete ter muškatni orešček. Dušenemu mesu dodamo sesekljan česen, ko zadiši dodamo še spasirane pelate ter dobro prevremo. Nato odstavimo , dodamo bešamel in dobro premešamo. Testenine skuhamo na tričetrt (na tržišču dobimo testenine katere je potrebno kuhati , samo zblanširati oz ni potrebna predhodna termična obdelava. Moje priporočilo: testenine, katere ni treba predhodno termično obdelati , jih skuhate v trikratni količini soljene vode z dodatkom žlice olja do tričetrt. Ko so skuhane na tri četrt jih položite v hladno vodo in nato odcedite). Vzamemo pekač, ga namažemo z margarino in sestavljamo plasti (4krat ponovimo, tako , da zadnja plast nariban sir) : testenine, mesni nadev, riban sir. Damo v segreto pečico na 200stopinj in pečemo 40minut.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]