Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

PURANJI REZANCI Z DALNJEGA VZHODA

SESTAVINE ZA DVE OSEBE:

150g puranjih prs
40g mešanih sušenih gob
60g vloženih sojinih kalčkov
60g vloženih bambusovih vršičkov
2 žlice gustina - jedilni koruzni škrob
začimbe (sol, poper, muškatni orešček, žafranika)
1 kocka koncetrata pečenkina omaka
0,20l vode
2 žlice sojinega olja
česen
peteršilj


PRIPRAVA:


Gobe namočimo za cca 20min v hladno vodo. Puranja prsa narežemo na tanke rezance in popražimo na sojinem olju. Gobe , bambusove vršičke in sojine kalčke odcedimo , dodamo mesu, začinimo in nahitro popražimo. Česen ter peteršilj nagrobo sesekljamo, dodamo v ponev in ko česen zadiši zalijemo z vodo. Dodamo kocko , mešamo in ko se kocka razpusti dodamo še gustin (gustin v pol deci hladne vode raztopimo) in nato dobro prevremo (cca 5 minut). Kot prilogo ponudimo lahko kuhan riž z dodatkom graha (rizi bizi).
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]