SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

PURANJI REZANCI Z DALNJEGA VZHODA

SESTAVINE ZA DVE OSEBE:

150g puranjih prs
40g mešanih sušenih gob
60g vloženih sojinih kalčkov
60g vloženih bambusovih vršičkov
2 žlice gustina - jedilni koruzni škrob
začimbe (sol, poper, muškatni orešček, žafranika)
1 kocka koncetrata pečenkina omaka
0,20l vode
2 žlice sojinega olja
česen
peteršilj


PRIPRAVA:


Gobe namočimo za cca 20min v hladno vodo. Puranja prsa narežemo na tanke rezance in popražimo na sojinem olju. Gobe , bambusove vršičke in sojine kalčke odcedimo , dodamo mesu, začinimo in nahitro popražimo. Česen ter peteršilj nagrobo sesekljamo, dodamo v ponev in ko česen zadiši zalijemo z vodo. Dodamo kocko , mešamo in ko se kocka razpusti dodamo še gustin (gustin v pol deci hladne vode raztopimo) in nato dobro prevremo (cca 5 minut). Kot prilogo ponudimo lahko kuhan riž z dodatkom graha (rizi bizi).
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]