Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

ZELENJAVNI ŠPAGETI

SESTAVINE ZA 2 OSEBE:

400g špagetov
1 čebula
1 paprika
1 korenje
1 bučka
400g pelatov (konzerva)
česen
peteršilj
olivno olje
začimbe (sol, poper, vegeta, majaron, bazilika, muškatni orešček, žafran)
1dcl vode
0,06l rdečega vina


POSTOPEK:

Zelenjavo očistimo in sesekljamo na drobno. Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo še preostalo zelenjavo , začinimo ter dušimo cca 10min. Česen narežemo na tanke lističe, dodamo dušeni zelenjavi in ko zadiši zalijemo z sesekljanimi pelati katerim smo dodali 1dcl vode ter pokrito dušimo še cca 10min. Ob koncu dodamo še 0,06l rdečega vina , sesekljan peteršilj in prevremo - cca 2min. Špagete skuhamo "al dente" v trikratni količini soljene vode z dodatkom žlice olivnega olja.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]