Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

dušen riž

SESTAVINE ZA 4 OSEBE :


400g riža
1 večja čebula
1 večji zrel paradižnik
1/2 sveže kumare ( ki je ni potrebno lupiti)
česen po okusu
sol, poper, žafranika
tri žlice olivnega olja
voda

PREDPRIPRAVA :



- riž operemo in odcedimo
- čebulo olupimo in sesekljamo
- paradižnik, kumaro, česen zmiksamo


PRIPRAVA:


Na olivnem olju prepražimo čebulo z dodatkom soli in popra. Dodamo zmiksano zelenjavo , dušimo cca 5 minut in nato dodamo riž. Riž toliko časa dušimo , da postekleni in nato zalijemo z toplo vodo ( če imate v posodi 4 cm riža, naj bo vode 8 cm). Dodamo še žafraniko. Priporočam , da riž kuhate na električni plošči. Ko voda zavre, zmanjšamo na najmanjšo jakost in kuhamo pokrito 5 minut. Nato elekrično ploščo izklopimo in pustimo pokrito kozico na el. plošči še 20 minut. Tako pripravljen riž ponudimo kot prilogo suhim glavnim jedem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]