Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

PERUTNIČKE Z PAPRIKO

SESTAVINE ZA 2 OSEBE :


500g perutničk
2 žlici gorčice
2 podolgovati rdeči papriki
1 večje korenje
1 strok česna
0,10l belega vina
3 žlice olivnega olja
1 vejica svežega peteršilja
začimbe ( sol, poper, muškatni orešček, majaron, rožmarin)
polovica limone


PREDPRIPRAVA:


- korenje olupimo in narežemo na tanke lističe
- papriko očistimo in narežemo na kolobarje
- česen olupimo ter narežemo na tanke lističe
- peteršil grobo sesekljamo
- limono operemo in narežemo na zanke kolobarje
- perutničke speremo pod tekočo hladno vodo


PRIPRAVA :


V posodo za mariniranje položimo perutničke. Ddodamo korenje, papriko, česen, limono, vino , olje, začimbe, peteršilj ter dobro premešamo. Posodo pokrijemo, damo v hladilnik in pustimo počivati cca 4 ure. Perutničke stresemo v pekač , položimo v ogreto pečico na 200 stopinj ter pečemo cca 35 minut ( mikrovalovna , funkcija crips 14 minut). Priloga : pečen riž z stročjim fižolom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]