SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

GRATINIRANA PURANJA PRSA

SESTAVINE za 4 osebe:

800g puranja prsa
1kom večja čebula
1kom zelena paprika
1/2kom srednje velik jajčevec
80g črne olive brez koščic
400g vložen sesekljan paradižnik z baziliko
za dunajsko cvrtje ( moka, mleko, jajce, krušne drobtine, olje za cvrtje )
začimbe ( sol, poper, vegeta, muškatni orešček, majaron, luštrek )
česen po okusu
100g ementalerja
olivno olje za praženje

PREDPRIPRAVA:

- zelenjavo očistimo in narežemo na male kocke ( čebula, paprika, jajčevec )
- odrežemo fileje v velikosti 100g , potolčemo z kladivom in prerežemo žilice , spaniramo po dunajsko (jajce z parim žlicami mleka in začimbami ražvrkljamo) in ocvremo na 3/4
- sir emenltaler naribamo
- olupimo in sesekljamo česen
- odcedimo olive

PRIPRAVA:

V kozici segrejemo olivno olje , dodamo zelenjavo ( čebula, paprika, jajčevec ) ter prepražimo , do zlato rumene barve. Dodamo začimbe , olive - na hitro podušimo , dodamo česen in ko česen zadiši zalijemo z sesekljanim paradižnikom. Dušimo pokrito cca 7 minut , da tekočina izhlapi . Na pekač položimo 3/4 ocvrte puranje fileje , prelijemo z pripravljeno omako in potrosimo z ribanim sirom. V pečici gratiniramo da sir dobi zlatorjavo barvo ( mikrovalovna pečica , funkcija crisp 5minut / pečica , 12 minut na 200°c )

NASVET:

Jed ponudimo kot samostojno jed z tris solato ( rukola, ledenka, mlada špinača).
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]