Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

MLINCI PO MOJE


SESTAVINE :


500 g mlinci
6 dcl voda
1 kom kocka - goveja juha
1 kom kocka - pečenkina omaka
100g domača zaseka








PRIPRAVA :


V kozici razpustimo domačo zaseko in zalijemo z toplo vodo. Dodamo kocki - goveja juha in pečenkina omaka , prevremo in počakamo toliko , da se kocki raztopiti. Nato tekočini dodamo mlince , dobro prevremo ( cca 3 min ) in vseskozi mešamo. Ugasnemo ogenj in pustimo stati pokrito še 6 minut. Tako so mlinci pripravljeni , uporabljamo jih kot prilogo. Največkrat se uporabljajo v kombinaciji goske in dušenega rdečega zelja , vendar lahko uporabite domišljijo in kombinirate z različnimi mesnimi jedmi (pečeno).





Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]