SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

SVINJSKI KARE Z KOROMAČEM IN GORGONZOLO

SESTAVINE za 4 0sebe :

400g svinjski kare
1 kom koromač
100g gorgonzole
1 kom radič traviso
70g rukola
250 ml sladka smetana
moka
maslo
mleko
začimbe ( sol , poper , muškatni orešček , majaron, vegeta )
500g sveži jajčni široki rezanci

PREDPRIPRAVA :

svinjsko meso narežemo na tanke rezance , koromač narežemo na rezance in zblanširamo , naredimo bešamel ( maslo raspustimo , dodamo moko , dolijemo hladno mleko , kuhamo in stalno mešamo dokler se masa ne zgosti. ko odstavimo , dodamo mleti muškatni orešček , vegeto in premešamo ) , na tanke rezance narežemo radič traviso , gorgonzolo naribamo

PRIPRAVA :

Svinjsko meso v kozici prepražimo , dodamo blanširan koromač , začimbe ter dušimo (cca8 min). Nato zalijemo z sladko smetano , dodamo bešamel , radič traviso , gorgonzolo , dobro premešamo in na najmanjši temparaturi pokrito dušimo cca 10 min. Umes parkrat premešamo . Kot prilogo priporočam sveže jajčne široke rezance oz njoke.

NASVET:
Široke rezance skuhamo , dodamo pripravljeni omaki in dušimo cca 3 min , da se navzamejo prefinjenega okusa. Vse skupaj serviramo na posteljci z rukole.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]