Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

SVINJSKI KARE Z KOROMAČEM IN GORGONZOLO

SESTAVINE za 4 0sebe :

400g svinjski kare
1 kom koromač
100g gorgonzole
1 kom radič traviso
70g rukola
250 ml sladka smetana
moka
maslo
mleko
začimbe ( sol , poper , muškatni orešček , majaron, vegeta )
500g sveži jajčni široki rezanci

PREDPRIPRAVA :

svinjsko meso narežemo na tanke rezance , koromač narežemo na rezance in zblanširamo , naredimo bešamel ( maslo raspustimo , dodamo moko , dolijemo hladno mleko , kuhamo in stalno mešamo dokler se masa ne zgosti. ko odstavimo , dodamo mleti muškatni orešček , vegeto in premešamo ) , na tanke rezance narežemo radič traviso , gorgonzolo naribamo

PRIPRAVA :

Svinjsko meso v kozici prepražimo , dodamo blanširan koromač , začimbe ter dušimo (cca8 min). Nato zalijemo z sladko smetano , dodamo bešamel , radič traviso , gorgonzolo , dobro premešamo in na najmanjši temparaturi pokrito dušimo cca 10 min. Umes parkrat premešamo . Kot prilogo priporočam sveže jajčne široke rezance oz njoke.

NASVET:
Široke rezance skuhamo , dodamo pripravljeni omaki in dušimo cca 3 min , da se navzamejo prefinjenega okusa. Vse skupaj serviramo na posteljci z rukole.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]