Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

CARPACCIO TRIS

sestavine za 4osebe:
0.15kg prekajen konjski file v tankih rezinah
6kom srednje velikih svežih šampinjonov
0.15kg prekajena tuna v tankih rezinah
0.10kg rukole
4žlice olivnega olja
2kom srednje velikih limon
grobo mleti poper
sol
parmezan v kosu

NASVET:
V primeru , da v trgovini ne dobimo prekajen konjski file oz prekajeno tuno narezano na tanke rezine, kupimo v kosu. Kosa zmrznemo in pred začetkom priprve jedi , vzamemo z skrinje in narežemo na tanke rezine in sproti nalagamo na krožnik.

PRIPRAVA:
Na krožniku naredimo posteljico z rukole. Na njo položimo dekorativno na tanke rezine narezane sveže šampinjone, prekajen konjski file in prekajeno tuno. Vse skupaj posolimo in popopramo, pokapjlamo z oljem in limoninim sokom ter potrosimo z naribanim parmezanom.
Kot dodatek ponudimo francosko bageto - več okusov. Priporočam z rukolo, ocvrto čebulo, sirovo ter ajdovo z orehi.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]