Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

KOZICE V VINSKI OMAKI

sestavine za 2 osebe :
o.50kg kuhanih kozic
2 kom večji čebuli
0.20l belega vina
o.10l vode
začimbe (sol, poper, rožmarin, vegeta,timijan, majaron)
česen po okusu
vejica svežega peteršilja
žlica olivnega olja

PRIPRAVA:
Kozice operemo ter osušimo. V kozici segrejemo olivno olje , dodamo kozice in na hitro popečemo na velikem ognju. Čebulo očistimo , sesekljamo in dodamo kozicam , katerim smo dodali tudi začimbe (sol, poper, rožmarin, timijan, vegeta, majaron) ter dušimo cca 5minut. Zalijemo z vinom in vodo, pokrito z občasnim mešanjem dušimo 10minut. Česen in peteršilj sesekljamo , dodamo kozicam ter dušimo še nadaljne 3minute.

NASVET
kozice ponudimo kot toplo predjed oz lahko se ponudi tudi kot samostojna jed, zdraven ponudimo le kruh ( z rucolo, koruzni .... )
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]