SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

KOZICE V VINSKI OMAKI

sestavine za 2 osebe :
o.50kg kuhanih kozic
2 kom večji čebuli
0.20l belega vina
o.10l vode
začimbe (sol, poper, rožmarin, vegeta,timijan, majaron)
česen po okusu
vejica svežega peteršilja
žlica olivnega olja

PRIPRAVA:
Kozice operemo ter osušimo. V kozici segrejemo olivno olje , dodamo kozice in na hitro popečemo na velikem ognju. Čebulo očistimo , sesekljamo in dodamo kozicam , katerim smo dodali tudi začimbe (sol, poper, rožmarin, timijan, vegeta, majaron) ter dušimo cca 5minut. Zalijemo z vinom in vodo, pokrito z občasnim mešanjem dušimo 10minut. Česen in peteršilj sesekljamo , dodamo kozicam ter dušimo še nadaljne 3minute.

NASVET
kozice ponudimo kot toplo predjed oz lahko se ponudi tudi kot samostojna jed, zdraven ponudimo le kruh ( z rucolo, koruzni .... )
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]