Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

MUŠKATNA HOBOTNICA V PEČICI

Sestavine za 4 osebe:
4 očiščene muškatne hobotnice
4 srednje velike krompirje
1 zelena paprika
2 rdeča korenja
1 manjša koleraba
2 srednje veliki čebuli
4 stroke česna
šop svežega peteršilja
olivno olje
začimbe (sol, poper, lovor, timijan, rožmarin)
0.20 l belega vina

PREDPRIPRAVA:
- hobotnico operemo pod tekočo vodo ter osušimo
- zelenjavo očistimo in narežemo na srednje velike kocke
- česen olupimo ter narežemo na lističe, peteršilj grobo sesekljamo

PRIPRAVA:
Muškatno hobotnico, očiščeno in na kocke narezano zelenjavo, česen ter peteršilj položimo v pekač, dodamo začimbe (sol, poper, lovor, timijan, rožmarin), zalijemo s 4-imi žlicami olivnega olja ter polovico belega vina. Dobro premešamo, pokrijemo in pustimo stati v hladilniku 2 ure. Pečico segrejemo na 200°C in v njo položimo pekač. Pečemo cca 50minut, med pečenjem nekajkrat premešamo in pokapamo s preostankom belega vina. Pečemo lahko tudi v mikrovalovni pečici na funkciji crisp, 25minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]