Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

ZELENA SOLATA

ZA RAVNOVESJE V TREBUHU PRIPOROČAM, DA VSAK DAN POJESTE SKLEDO SOLATE. SOLATA JE NIZKO KALORIČNO ŽIVILO, PRIMIRNO TUDI ZA DIETNO PREHRANO, ZATO SI JO LAHKO PRIVOŠČITE V VELIKIH KOLIČINAH.




ZA POPESTRITEV ZELENE SOLATE OZ. KAR ZA GLAVNO JED PA PRIPOROČAM NASLEDNJI NAČIN:
potrebujemo:
ZELENA SOLATA - ENDIVJA
BUČKE
MALANCANI
PAPRIKA
PURANJA PRSA
ČESEN
KIS
OLIVNO OLJE
postopek:
Solato očistimo, operemo, odcedimo in damo v skledo. Puranja prsa narežemo na tanke rezance (to velja tudi za papriko, bučke in malancane). Purana do polovice na velikem ognju prepražimo (cca 4min),  nato mu dodamo narezano zelenjavo in pražimo (cca 4min). Česen očistimo, sesekljamo in dodamo praženi mešanici. Ko zadiši, zalijemo (kis, voda) ter pustimo da dobro prevre (cca 2min). Prelijemo solato ter postrežemo.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]