Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

PIŠČANČJA PRSA S KOZICAMI NA ZELENJAVNEM PIREJU

sestavine za 4osebe:


0,30kg PIŠČANČJA PRSA BREZ KOSTI IN KOŽE
0,40kg KOZICE - očiščene in zmrznjene
4kom KROMPIR srednje velik
1kom JAJČEVEC
1kom PAPRIKA rdeča
1kom BUČKA
2žlice KISLA SMETANA
ZAČIMBE (sol, poper, majaron, muškatni orešček, rožmarin, zelenjavni dodatek jedem)
OLIVNO OLJE
ČESEN PO OKUSU

priprava:

PIŠČANČJA PRSA OPEREMO, OSUŠIMO TER NAREŽEMO NA TANKE REZANCE. V PONVI SEGREJEMO OLJE, DODAMO MESNE REZANCE IN JIH NA HITRO PREPRAŽIMO (cca 4min). KOZICE PRELIJEMO Z VROČO VODO IZPOD PIPE IN ODCEDIMO. DODAMO PREPRAŽENIM MESNIM REZANCEM, ZAČINIMO (sol, poper, majaron, muškatni orešček, rožmarin) IN PRAŽIMO. KOZICE SPUSTIJO VODO, ZATO NA MOČNEM OGNJU PRAŽITE DA VODA IZHLAPI, HKRATI SE BODO OKUSI MESA, KOZIC, ZAČIMB DOBRO PREMEŠALI IN DOBILI PRAVI OKUS. KO VODA IZHLAPI, PRAŽIMO ŠE cca 5min.

KROMPIR OLUPIMO, OPEREMO, NAREŽEMO NA MAJHNE KOCKE IN GA DAMO KUHATI V HLADNO VODO Z DODATKOM SOLI. ZELENJAVO (BUČKE, JAJČEVCI, PAPRIKA) NAREŽEMO IN PRAŽIMO NA OLIVNEM OLJU. ZAČINIMO (sol, poper, zelenjavni dodatek jedem) IN PRAŽIMO NA VISOKEM OGNJU cca 10min. PRED KONCEM PRAŽENJA DODAMO ČESEN IN POČAKAMO TOLIKO, DA ZADIŠI.. PREPRAŽENO ZELENJAVO PREPASIRAMO.
KROMPIR ODCEDIMO, DODAMO KISLO SMETANO, PREPASIRANO ZELENJAVO IN DOBRO PRETLAČIMO.
NA KROŽNIK POLOŽIMO ZELENJAVNI PIRE, ČEZ NJEGA POTROSIMO PIŠČANČJE REZANCE POMEŠANE Z KOZICAMI. KOT DEKORACIJO OZ. PRILOGO LAHKO DODAMO ŠE POPEČENO ZELENJAVO.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]