Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

FIŽOLOV KROŽNIK

sestavine za 4osebe:


4kom PIŠČANČJA KRAČA
8kom ČEVAPČIČ
0,50kg BELI FIŽOL - TETOVC
2kom ČEBULA
2žlice AJVER
1žlička MLETA PAPRIKA
1žlička GORČICA
 po okusu ČESEN
ZAČIMBE sol. poper, majaron, timijan, zelenjavni dodatek jedem
OLIVNO OLJE

postopek:

BELI FIŽOL PREDHODNO NAMOČIMO. NAJBOLJE ŽE DAN PRED UPORABO. SKUHAMO GA  V SLANI VODI Z DODATKOM POPRA, MAJARONA IN TIMIJANA. ČEBULO OČISTIMO, NAREŽEMO NA TANKE LISTIČE TER PREPRAŽIMO NA OLIVNEM OLJU IN ŠČEPCOM SOLI. KO ČEBULA PORUMENI, JI DODAMO ODCEJEN FIŽOL (približno 1dcl fižolove vode pustimo za zalivanje). DODAMO AJVER, GORČICO, RDEČO MLETO PAPRIKO - ZALIJEMO Z 1DCL FIŽOLOVE VODE, DOBRO PREMEŠAMO IN KUHAMO, DA VODA POVRE (cca 10min).


V KOZICI SEGREJEMO OLIVNO OLJE, DODAMO ZAČINJENE PIŠČANČJE KRAČE TER JIH PEČEMO cca 10min. NATO DODAMO ŠE ČEVAPČIČE TER PEČEMO ŠE NADALJNIH 7min. NATO DODAMO ŽE PRIPRAVLJEN BELI FIŽOL TER PRAŽIMO cca 15min. OB KONCU DODAMO SESEKLJAN ČESEN, KO ZADIŠI ODSTAVIMO POSODO S ŠTEDILNIKA.
OB FIŽOLOVEM KROŽNIKU PONUDIMO ŠE SKLEDO ZELENE SOLATE.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]