Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

KOZICE Z MOZZARELLO

čas priprave: 30 minut
zahtevnost: enostavno

sestavine za 4 osebe:

0,40 kg KUHANE KOZICE
1 kom KORENJE
1 kom RADIČ TREVISO
1 kom PARADIŽNIK
1 komPAPRIKA
1/2 kom KUMARE
2 kom JAJCE
ZAČIMBE (sol, poper, rožmarin) po okusu
3 žlice OLIVNO OLJE
4 žliceJABOLČNI KIS
0,125 kg MOZZARELLA
ŽAFRANIKA cvet

predpriprava:

- JAJCA SKUHAMO V TRDO, OHLADIMO IN OLUPUMO
- ZELENJAVO ( PARADIŽNIK, KUMARE, PAPRIKO) OČISTIMO IN NAREŽEMO NA MANJŠE KOSČKE
- MOZZARELLO NAREŽEMO NA KOCKE
- KORENJE OLUPIMO, NAREŽEMO NA KOLOBARJE IN SKUHAMO V SLANI VODI
- KOZICE SKUHAMO ( V TRGOVINI LAHKO ŽE KUPIMO SKUHANE)

priprava:

MOZZARELLO, ZELENJAVO, JAJCA, ZAČIMBE, OLIVNO OLJE, JABOLČNI KIS DAMO V MULTIPRAKTIK IN SPASIRAMO V GLADKO MASO. NA KROŽNIK POLOŽIMO LIST RADIČA TRAVISO, OBLOŽIMO S KORENJEM. NA SREDINO LISTA ZLIJEMO DRESING IN OBLOŽIMO S KOZICAMI. NA KONCU POTROSIMO Z ŽAFRANIKO. POLEG POSTREŽEMO POPEČENE KRUHKE.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]