Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

SVINJSKI REZANCI Z BELGIJSKIM RADIČEM (VITLOF)


čas priprave: 25 minut
zahtevnost: srednja
sestavine za 4 osebe

0,40kg SVINJSKI STEGEN
1kom PAPRIKA
1kom PARADIŽNIK
1/2kom KUMARA
1/2kom BUČKA
1/2kom JAJČEVEC
1kom RADIČ TREVISO
1kom BELGIJSKI RADIČ - VITLOF
ZAČIMBE (timijan, dodatek zelenjavnim jedem, majaron)
SOL
POPER
OLIVNO OLJE
ČESEN po okusu
VODA


predpriprava:
- SVINJSKO MESO NAREŽEMO NA TANKE REZANCE IN NATREMO Z ZAČIMBAMI
- ZELENJAVO (PAPRIKA, PARADIŽNIK, BUČKA, JAJČEVEC,, KUMARA) OČISTIMO IN NAREŽEMO NA TANKE REZANCE
- RADIČ TREVISO IN VITLOF NAREŽEMO NA TANKE REZANCE (PAR LISTIČOV VITLOFA PUSTIMO ZA DEKORACIJO)
- ČESEN SESEKLJAMO


priprava:
MESNE REZANCE PREPRAŽIMO NA OLIVNEM OLJU (cca 10min), KATERE SMO PREDHODNO ŽE ZAČINILI. DODAMO ZELENJAVO (RAZEN OBEH RADIČEV), SOLIMO, POPRAMO IN PRAŽIMO ŠE NADALJNIH 8minut. OB KONCU DODAMO ŠE OBA NAREZANA RADIČA TER SESEKLJAN ČESEN. KO ČESEN ZADIŠI DODAMO VODO ( cca 0,15lit) IN NA HITRO PREVREMO. LISTE VITLOFA POLOŽIMO NA KROŽNIK IN ČEZ NJEGA PRELIJEMO PRIPRAVLJENO MASO. POLEG POSTREŽEMO POPEČENE POLNOZRNATE KRUHKE.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]