SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

BISKVIT

BISKVIT ZA TORTO, ROLADO, BISKVITNE KOCKE ... ENOSTAVNO IN HITRO...


OSNOVNI RECEPT ZA BISKVIT (torta model- premir 28cm)
(razmerje 1/1/1)
4 jajca
4 žlice moke
4 žlice sladkorja
1 žlica olja
3 žlice mleka

če želimo čokoladni biskvit - zmanjšamo količino moke:
1.
slaba 1 žlica kakava v prahu, slabe 3 žlice moke
(v primeru, da uporabimo kakav v prahu - pazimo, da se držimo recepture, ker kakav veže nase vodo in izsuši biskvit)
2.
1,5 kom rebra stopljene čokolade, 3 žlice moke

Priprava:
Jajca in sladkor na najvišji hitrosti z električnim mešalcem stepamo, da nam naraste in postane gosta masa. Dodamo olje, mleko in presejano moko. NARAHLO UMEŠAMO! Biskvit pečemo v ogreti pečici, na 190°C približno 30 minut. Če je biskvit pečen, preverimo z zobotrebcem (zapičimo v sredino in ga zavrtimo - ko ga povlečemo ven mora biti suh - tako vemo, da je biskvit pečen).

Z osnovnim biskvitom lahko naredimo še marsikaj, uporabimo moramo samo domišljijo...


ROLADA
Priprava biskvita za rolado po osnovnem receptu za biskvit, razen moke (3 žlice).
Biskvitu lahko dodamo različne dodatke (kokos, kakav, orehi, ribana čokolada, kandirano sadje, lešniki, kisla smetana..). Ker večina dodatkov veže vodo nase, zmanjšamo količino moke na 2 žlice, dodatek pa izmirimo na 1,5 žlice.
Biskvit pečemo na peki papirju, debeline prsta, približno 12 minut na 190°C. Ko je biskvit pečen, ga zavijemo v vlažno krpo.

HITRO, OKUSNO IN RAHLO PECIVO PECIVO

Z osnovnega biskvita lahko naredimo različno pecivo. Pečemo ga v kvadratnem modelu in narežemo na kocke. Nato ga povaljamo v mešanici topljene čokolade in mleka, nato pa še v kokosovi moki (KOKOSOVE KOCKE).

OREHOVA KOCKA - osnovnemu receptu odvzamemo 1 žlico moke in dodamo 1. rebro stopljene čokolade (nadomestimo lahko z eno žlico kakava v prahu) in žlico orehov. Pečen biskvit prelijemo s stopljeno  čokolado z dodatkom olja in orehov. Biskvit bo sočnejši, če uporabimo stopjleno čokolado. Orehe lahko nadomestimo s kokosom, lešniki, mandeljni, makom...

SADNA KOCKA
Osnovnemu receptu dodamo sveže sadje, narezano na tanke lističe. Ko naredimo biskvit, ga stresemo v pekač, poravnamo in potresemo s sadjem.



Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]