Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

GRATINIRAN KROMPIR


Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 60 minut

Sestavine za 2 osebe:
2 kom KROMPIR srednje velik
0,12 kg MEŠANO MLETO MESO
1/2 kom RDEČA PAPRIKA
ČESEN
PETERŠILJ
4 rezine SIR
ZAČIMBE (majaron, timijan, sol, poper)
1/2 kom ČEBULA
2 žlice KISLA SMETANA
OLIVNO OLJE
1 kom JAJCE

Predpriprava:




- krompir operemo in neolupljenega skuhamo
- čebulo očistimo in sesekljamo
- papriko očistimo in narežemo na tanke rezine
- česen in peteršilj sesekljamo

Priprava:
V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in sol ter popražimo, da dobimo zlato rjavo barvo. Nato dodamo meso, papriko, začimbe (poper, majaron, timijan). Pražimo cca 15 minut. Kuhan krompir ohladimo, prerežemo na polovico in izdolbemo sredico. Sredico, jajce in kislo smetano, česen, peteršilj dobro premešamo, da dobimo gladko maso ter dodamo praženemu mesu. Premešamo, nadevamo krompirjevo lupino in obložimo s sirom. Pečico segrejemo na 220°C in pečemo 15 minut.

Nasvet:
poleg ponudimo paradižnik z baziliko
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]