Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

HRENOVKA V LISNATEM TESTU


Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 25 minut

sestavine za 4 osebe:
4 polovičke HRENOVKA
zavoj (500g) LISNATO TESTO
4 žličke GORČICA
4 žličke SEZAM
0,20 kg RIBAN SIR
1 kom JAJCE

predpriprava:
- hrenovke na konicah križno prerežemo
- naribamo sir
- lisnato testo / lahko kupimo zmrznjeno kocko - potrebno odtajati ; priporočam, da kupite hlajenega in že valjanega


priprava:
Testo razvaljamo oz. odvijemo s koluta. Premažemo z gorčico, posujemo z naribanim sirom in sezamom (malo sira in sezama pustimo, da na koncu posujemo zvitke). Narežemo na srednje srednje velike trakove in zavijemo hrenovke. Zvitke premažemo s stepenim jajcem ter posujemo s sirom in sezamom. Pečemo na 200°C 15 minut. Poleg postrežemo tatarsko omako.




Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]