SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

JUHA IZ ŠPARGLJEV


Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 40 minut

Sestavine za 4 osebe:
0,40 kg ZELENI ŠPARGLJI
0,06 kg RUKOLA
5 žlic RIŽ
ČESEN
PETERŠILJ
0,10 kg PREKAJENA SLANINA
4 žličke PARMEZAN
SOL
POPER
ZAČIMBE (majaron, timijan, muškatni orešček)
OLIVNO OLJE

Predpriprava:



- šparglje očistimo, operemo in narežemo na srednje velike kolobarje
- rukolo operemo in polovico na grobo sesekljamo
- slanino narežemo na rezance
- česen in peteršilj sesekljamo

Priprava:

V kozici segrejemo olivno olje, dodamo slanino in šparglje ter sol, poper in začimbe. Pražimo 5 minut, nato dodamo sesekljano rukolo ter česen in peteršilj. Ko česen zadiši zalijemo z vročo vodo (0,60 lit), dodamo riž in pokrito kuhamo 25 minut. Kuhano juho spasiramo s paličnim mešalcem v gladko tekočino in jo še enkrat prevremo (cca 4 minute). Juho okrasimo z rukolo in parmezanom.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]