Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

OREHOVI ŠTRUKLJI




Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 45 minut

Sestavine za 4 osebe:

0,15kg MLETI OREHI
1 kom LISTNATO TESTO (zavitek, lisnato testo - ohlajeno 285g / že valjano)
1 zavitek (8g) VANILI SLADKOR
0,10 lit SLADKA SMETANA
1 žlica KISLA SMETANA
1 kom JAJCE
1 žlica LEŠNIKOVA KREMA (nutella, ...)
1 žlica KRUŠNE DROBTINE
Pred vami je osnovna receptura. Če želite sladke orehove štruklje osnovni masi dodate še 2 žlice sladkorja. Poleg sladkih štrukljev postrežemo še pražene krušne drobtine na maslu. Osnovna receptura je pripravljena kot "OREHOVI ŠTRUKLJI KOT PRILOGA". Enkratno se podajo k divjačini v različnih omakah. Zelo se podajo tudi k mesnim jedem, ki jih pripravimo v omaki z CURRYjem oz. KURKUMA (mešanica začimb z dodatkom arome pomaranče in ingverja).




Priprava:
Nadev: vse sestavine (orehi, smetana, vanili sladkor, kisla smetana, krušne drobtine, lešnikova krema,jajce) umešamo v maso. Lisnato testo razvijemo in premažemo z nadevom. Vse skupaj zavijemo v rolo in razrežemo na 4 dele. Alu folijo premažemo z maslom in v njo zavijemo role. Orehove štruklje kuhamo v vreli vodi 30 minut.

Nasvet:
Omaka za štruklje (hitra, enostavna) : V ponvi segrejemo 0,10 lit sladke smetane, dodamo žlico parmezana in pol žličke curryja. Na hitro prevremo ( cca 3 minute).
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]