SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

prigrizek: OCVRT KORENČEK

zahtevnost: enostavna
čas priprave: 20 minut

sestavine:

KORENJE
OLJE ZA CVRTJE
ZAČIMBE (sol, poper, suhi česen - grobo mleti, rožmarin)
KISLA SMETANA
NAMAZ PESTO ALLA GENOVESE
MAJONEZA




predpriprava:
- KORENJE OPEREMO IN OČISTIMO Z NOŽEM ZA KROMPIR
- OČIŠČENO KORENJE LUPIMO Z NOŽEM ZA KROMPIR, TAKO DA DOBIMO TANKE LISTIČE (LAHKO PA GA TUDI NARIBAMO - NAJŠIRŠI ZOB)

priprava:
REZANCE KORENJA OCVREMO V OLJU. OLJE NAJ BO VROČE, CVREMO 3-4 minute. OCVRTO KORENJE POLOŽIMO NA PAPIRNATO BRISAČO, DA SE ODTEČE OLJE.
OMAKA: razmerje 1/2/1 ( 1žlica / 2žlice / 1žlica) - PESTO ALLA GENOVESE / KISLA SMETANA / MAJONEZA (vse skupaj dobro umešamo).
OCVRTE KORENČKOVE REZANCE POLOŽIMO V POSODO, DODAMO ZAČIMBE (sol, poper, rožmarin, grobo mleti česen - sušen) IN NARAHLO PREMEŠAMO.



Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]