Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

SPECIAL SENDVIČ


Zahtevnost: srednja
Čas priprave: hitro

Sestavine:
SVINJSKA PEČENKA povezava do priprave klikni TUKAJ
2 kosa KRUHA
HREN
JABOLKO
PARADIŽNIK
SVEŽA KUMARA
SIR ementaler
SEZAM
JABOLČNI KIS
SOL
POPER
ROŽMARIN
OLIVNO OLJE

Predpriprava:

- jabolko očistimo in sesekljamo
- hren očistimo in naribamo
- paradižnik in kumare operemo in narežemo na tanke rezine
- v ponvi segrejemo olivno olje, dodamo sezam in rožmarin ; na tej mešanici popečemo kose kruha

Priprava:
Namaz: hren, jabolko, kis, sol, poper (razmerje: eno jabolko, 1/2 hrena, tri žlice kisa) dobro premešamo in namažemo popečene kruhe. Ohlajeno svinjsko pečenko narežemo na tanke rezine in položimo na kruh. Nato obložimo še s paradižnikom, kumarami in na tanke rezine narezanim sirom. Pokrijemo s popečenim in namazanim kosom kruha.
Svinjsko pečenko lahko nadomestimo s kuhanim pršutom, prekajeno vratovino...


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]