Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

TORTILJA S PURANOM

Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 20 minut

Sestavine za 4 osebe:
1 zavitek (8 kom) TORTILJE
6 listov SVEŽE ZELJE
2 kom PARADIŽNIK
8 listov ZELENA SOLATA
1 kos ZELENA PAPRIKA
1/2 kos SVEŽA KUMARA
0,40 kg PURANJA PRSA
ZAČIMBE (sol, poper)
3 žlice OLIVNO OLJE

TATARSKA OMAKA ( 4 žice majoneze, 3 kose kislih kumaric, 1/2 manjše čebule, 0,05 lit belega vina, 1 vejica peteršilja, sol, poper)



Predpriprava:
- zelenjavo (zelje, solata, kumare, paprika, paradižnik) očistimo, operemo pod tekočo vodo in narežemo na majhne kocke
- puranja prsa narežemo na majhne kocke
- sestavine za tatarsko omako dobro spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko gosto tekočino

Priprava:
Purana na olivnem olju prepražimo z dodatkom soli in popra. Pražimo na visokem ognju in vse skozi mešamo.
Pražimo cca 5 minut. V opekaču pogrejemo tortiljo (cca 40 sekund - ne predolgo, ker se isuši in jo potem nemogoče zaviti). Na pogreto tortiljo položimo mešano zelenjavo, purana, prelijemo s tatarsko omako in zavijemo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]