SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

TORTILJA S PURANOM

Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 20 minut

Sestavine za 4 osebe:
1 zavitek (8 kom) TORTILJE
6 listov SVEŽE ZELJE
2 kom PARADIŽNIK
8 listov ZELENA SOLATA
1 kos ZELENA PAPRIKA
1/2 kos SVEŽA KUMARA
0,40 kg PURANJA PRSA
ZAČIMBE (sol, poper)
3 žlice OLIVNO OLJE

TATARSKA OMAKA ( 4 žice majoneze, 3 kose kislih kumaric, 1/2 manjše čebule, 0,05 lit belega vina, 1 vejica peteršilja, sol, poper)



Predpriprava:
- zelenjavo (zelje, solata, kumare, paprika, paradižnik) očistimo, operemo pod tekočo vodo in narežemo na majhne kocke
- puranja prsa narežemo na majhne kocke
- sestavine za tatarsko omako dobro spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko gosto tekočino

Priprava:
Purana na olivnem olju prepražimo z dodatkom soli in popra. Pražimo na visokem ognju in vse skozi mešamo.
Pražimo cca 5 minut. V opekaču pogrejemo tortiljo (cca 40 sekund - ne predolgo, ker se isuši in jo potem nemogoče zaviti). Na pogreto tortiljo položimo mešano zelenjavo, purana, prelijemo s tatarsko omako in zavijemo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]