Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

ZELENI ŠPARGLJI S PREKAJENO SLANINO


Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 25 minut

Sestavine za 4 osebe:
0,50 kg ZELENI ŠPARGLJI
0,20 kg PREKAJENA SLANINA tanko narezana
0,05 kg RUKOLA
2 žlice PARMEZAN
0,20 lit SLADKA SMETANA
ZAČIMBE (timijan, rožmarin, poper, žafranka)
ČESEN
OLIVNO OLJE
POPER

Predpriprava:





- šparglje operemo pod tekočo vodo in osušimo

Priprava:
Šparglje ovijemo s prekajeno slanino. V ponvi segrejemo olivno olje in vanjo položimo zavite šparglje. Pečemo jih 15 minut. Tik pred koncem pečenja zavitke začinimo, dodamo česen in parmezan ter zalijemo s sladko smetano. Prevremo (cca 2 minute) in seviramo na rukoli.

Nasvet:
Tako pripravljene šparglje ponudimo kot predjed ali pa kot slastni prigrizek. Poleg ponudimo pirin polnozrnati  kruh.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]