Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

hitri obrok: PURANJI FILE S TOPLJENIM SIROM IN ROŽMARINOM, KROMPIRJEVE SLAMICE, RDEČA PESA V SOLATI

Čas priprave: 20 minut
Zahtevnost: enostavno
PURANJI FILE S TOPLJENIM SIROM IN ROŽMARINOM, KROMPIRJEVE SLAMICE
Sestavine:
PURANJI FILE
TRIKOT TOPLENI SIR (za en puranji file 2 kosa)
KROMPIR
VEJICA SVEŽEGA ROŽMARINA
SOL
POPER
GORČICA
OLJE ZA CVRTJE
OLIVNO OLJE
RDEČA PESA



Priprava:
PURANJI FILE
- puranji file začinimo s soljo in poprom, premažemo z gorčico in potrosimo s sesekljanim svežim rožmarinom
- mariniran puranji file popečemo na obeh straneh (vsaka stran cca  5 minut)
- na file položimo dva trikot topljena sira, prelijemo z malo vode in pokrito dušimo cca 8 minut
KROMPIRJEVE SLAMICE
- krompir očistimo, narežemo na tanke rezance in ocvremo
- po končanem cvretju krompirjeve slamice položimo na papirnato serveto, da vpije odvečno maščobo ter  solimo
RDEČA PESA
- postrežemo rdečo peso s kozarca
V primeru, da imamo svežo rdečo peso lako tudi s te naredimo solato.
- rdečo peso operemo in kuhamo cca 25 minut
- kuhano peso ohladimo, olupimo ter narežemo na tanke rezine
- narezani rdeči pesi dodamo sol, kumino, olivno olje, vinski kis ter premešamo
Ob koncu glavno jed potrosimo s sesekljanim svežim rožmarinom
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]