SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

italjansko: ZELIŠČNA FOKAČA (FOCACCIA)

Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 3 ure

Sestavine - testo:
0,50kg MOKA 
0,04 kg KVAS
0,05 lit OLIVNO OLJE
0,20 lit MLAČNA VODA
1 žlička SOL

Sestavine - nadev:
1 šopek SVEŽA ZELIŠČA (origano, žajbelj, rožmarin, drobnjak,bazilika)
1 strok ČESEN
0,04 lit OLIVNO OLJE
1 pest SUŠENI PARADIŽNIK
0,15 kg MOZZARELLA
Testo:
Moko presejemo v posodo, posolimo, razdrobrimo kvas in ga dodamo moki. Dodamo še vodo in olje ter naredimo testo. Testo gnetemo vsaj 10 minut, da dobimo gladko maso. Oblikujemo dva hlebčka, pokrijemo in pustimo počivati 2 ure.



Zelišča, česen, mozzarello in paradižnik sesekljamo, primešamo olje in pustimo počivati 10 minut.
Testo razvaljamo na približno 1 cm debeline in s prsti vtremo v testo sesekljano mešanico. Pustimo hajati še dvajset minut. Položimo v segreto pečico na 220°C in pečemo približno 22 minut.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]