Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

OCVRTE PALČKE Z LEŠNIKI


Zahtevnot: sredmja
Čas priprave: 1,5 ure

Sestavine:

- testo
200 g moke
140 g masla / margarine
4 dcl vode
6 jajc
1/3 čajne žličke soli
100 g mleti lešniki

- preliv
4 žlice meda
0,60 lit vode
6 žlic sladkorja
1 žlica naribane limone lupine

olje za cvrtje




Priprava testa:
Vodo z dodatkom soli in masla / margarine zavremo. Ko voda zavre, ji počasi dodajamo moko in vseskozi mešamo. Testo je skuhano, ko odstopi od stranic posode oz se naredi "cmok". Ko se testo na pol ohladi mu dodamo jajca in 70g lešnikov (ostanek lešnikov porabimo ob koncu za posip) ter umešamo gladko maso. Z dresirno vrečko nabrizgamo 5 cm dolge palčke in jih ocvremo v vročem olju. Ko so palčke ocvrte jih položimo na papirnato brisačo, da se odteče olje.

Priprava preliva:
Vodo, med, limonino lupino in sladkor skupaj zavremo in pustimo, da počasi vre cca 20 minut. Voda se s tem postopkom nekoliko zgosti.

Ocvrte palčke položimo v posodo, prelijemo s prelivom in potrosimo z lešniki. Pustimo počivati, da se palčke dobro prepojijo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]