Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

prigrizek: NADEVANA FRANCOSKA BAGETA

STUFF FRENCH BAGUETTE
Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 2 ure

Sestavine za eno bageto:
1 kom FRANCOSKA BAGETA
0,20 kg MEŠANO MLETO MESO
1 kom ČEBULA
1/2 kom KORENJE
1/2 kom PAPRIKA
1 kom PARADIŽNIK
1/3 kom KUMARA
4 žlice AJVAR
1 vrečka (40g) PARMEZAN
SOL
POPER
ZAČIMBE (majaron, timijan)
OLIVNO OLJE

Predpriprava:
- čebulo očistimo in sesekljamo
- zelenjavo (kumara, paradižnik, paprika) očistimo ter narežemo na majhne kocke
- korenje očistimo in naribamo



Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo meso in začinimo. Pražimo cca10 minut, nato dodamo ribano korenje in pražimo nadaljnih 10 minut. Francoski bageti izdolbemo sredico. Ko se praženo meso ohladi mu dodamo zelenjavo, parmezan, ajver in sredico (sesekljamo) francoske bagete in dobro premešamo. S tako pripravljenim nadevom, nadevamo francosko bageto in jo položimo v hladilnik vsaj za eno uro. Bageto narežemo na srednje debele rezine. Jed lahko pripravimo tudi dan pred uporabo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]