SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

PŠENIČNI ZDROB



Živilo pšenični zdrob je znan tudi pod imenom gres. Največkrat se uporablja za zajtrk z različnimi dodatki.
Pšenični zdrob ki ga v procesu mletja pridobivajo v fazi drobljenega zrna. Sestavljajao ga večji delci grobo mletega meljaka, ki vsebuje največ ogljikovih hidratov, delež maščob pa je nizek.




Hranilna vrednost za 100g izdelka:
energijska vrednost: 1242kJ/293kcal
ogljikovi hidrati: 61,8 g
beljakovine: 9,5 g
maščobe:0,8 g





Iz zdroba pripravljamo belo pšenično polento, ki je priloga k mesnim ali zelenjavnim jedem z omako. Če ga zakuhamo na mleku, dobimo močnik, ki je odličen, potresemo s čokolado v prahu. Uporabimo ga lahko tudi za pripravo žličnikov za zakuho v juhah.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]