SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

SVINJSKA ZAREBERNICA PO VRTNARSKO


Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 40 minut

Sestavine za 4 osebe:
4 kom (0,80 kg) SVINJSKA ZAREBERNICA
0,05 kg RUKOLA
1 kom PARADIŽNIK
1 kom PAPRIKA
1 kom KORENJE
1 šopek SVEŽA ZELIŠČA (bazilika, luštrek, drobnjak)
ČESEN
SOL
POPER
4 žlice GORČICA
OLIVNO OLJE

Predpriprava:
- marinada: sveža zelišča in česen sesekljamo, dodamo gorčico, sol, poper in 4 žlice olivnega olja / dobro premešamo in premažemo zarebernice / pokrijemo in pustimo počivati 20 minut
- svinjsko zarebernico potolčrmo, porežemo žile in mariniramo



- zelenjavo očistimo, operemo in grobo sesekljamo

Priprava:
V ponvi segrejemo olivno olje ter popečemo zarebernice na obeh straneh (vsaka stran cca 4 minute). Nato dodamo grobo sesekljano zelenjavo, pražimo 5 minut, zalijemo z malo vode (0,15 lit), pokrijemo in na najnižji temparaturi dušimo 10 minut.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]