SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

SVINJSKA ZAREBERNICA PO VRTNARSKO


Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 40 minut

Sestavine za 4 osebe:
4 kom (0,80 kg) SVINJSKA ZAREBERNICA
0,05 kg RUKOLA
1 kom PARADIŽNIK
1 kom PAPRIKA
1 kom KORENJE
1 šopek SVEŽA ZELIŠČA (bazilika, luštrek, drobnjak)
ČESEN
SOL
POPER
4 žlice GORČICA
OLIVNO OLJE

Predpriprava:
- marinada: sveža zelišča in česen sesekljamo, dodamo gorčico, sol, poper in 4 žlice olivnega olja / dobro premešamo in premažemo zarebernice / pokrijemo in pustimo počivati 20 minut
- svinjsko zarebernico potolčrmo, porežemo žile in mariniramo



- zelenjavo očistimo, operemo in grobo sesekljamo

Priprava:
V ponvi segrejemo olivno olje ter popečemo zarebernice na obeh straneh (vsaka stran cca 4 minute). Nato dodamo grobo sesekljano zelenjavo, pražimo 5 minut, zalijemo z malo vode (0,15 lit), pokrijemo in na najnižji temparaturi dušimo 10 minut.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]