SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

BRUSKETA S PARADIŽNIKOM IN BAZILIKO

Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 1 dan (priporočeno)
Sestavine:
0,50 kg paradižnika češnjevc
2 stroka česna
1 šop sveže bazilike
0,30 lit olivnega olja
sol
poper
kruh



Priprava:
PARADIŽNIK OPEREMO IN KRIŽNO PREREŽEMO
ČESEN OČISTIMO IN GROBO SESEKLJAMO
SVEŽO BAZILIKO GROBO SESEKLJAMO
V POSODO POLOŽIMO PARADIŽNIK, ČESEN IN BAZILIKO. PRELIJEMO Z OLIVNIM OLJEM, POSOLIMO IN POPOPRAMO TER Z ROKO DOBRO PREMEŠAMO (mešamo tako, da med prsti paradižnik tlačimo). TAKO PRIPRAVLJEN NADEV POKRIJEMO IN SHRANIMO V HLADILNIKU. V HLADILNIKU NAJ POČIVA VSAJ EN DAN (z eno dnevnim počivanjem v hladilniku, se sestavine dobro prepojijo in v skupku dajo enkraten okus). NADEV IMAMO LAHKO DALJ ČASA V HLADILNIKU, SAJ OLJE DELUJE KOT KONZERVANS.


KRUH POPEČEMO V TOASTERJU IN OBLOŽIMO Z NADEVOM.
(za brusketo se uporablja beli kruh brez skorje - lahko pa brez problemov uporabite kruh s semeni, črnega...). BRUSKETO LAHKO POPESTRITE: ČEZ NADEV POLOŽITE REZINO SIRA, POLOŽITE V PEČICO (prižgete zgornji del pečice na 220°C) IN ZAPEČETE, DA SIR DOBI ZLATO RJAVO BARVO (cca 3min).
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]