Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

ŠTEFANI POLPET

Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 25 minut


Sestavine za 4 osebe:
0.60 kg mletega mesa
5 žlic krušnih drobtin
6 jajca
1 kom manjše čebule
česen po okusu
sol
poper
1 žlička zelenjavnega dodatke jedem (vegeta...)
majaron
timijan
olivno olje za pečenje

Predpriprava:
- 4 jajca skuhamo v trdo / približno 7 minut (vodo posolimo, da se jajce lepše olupi)
- čebulo in česen očistimo ter sesekljamo

Priprava:
Mleto meso položimo v posodo, začinimo ter dodamo 2. jajci, drobtine ter sesekljano čebulo in česen. Vse skupaj dobro pregnetemo. Kuhana jajca olupimo in prerežemo na pol. Z mase naredimo polpeto, kateri smo v sredino dali polovico v trdo kuhanega jajca. V ponvi segrejemo olivno olje na katerem spečemo Štefani polpete. Polpete pečemo na vsaki strani približno 7 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]