SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

hitri obrok: PURANJA KRAČA Z ZELENJAVO, ZELENA SOLATA

Zahtevnost:
enostavna


Čas priprave:
30 minut


Nasvet:
da se puranja krača hitreje speče, jo ob kosti do polovice obrežemo






Sestavine:
1 kos krače po osebi
podolgovata kumara
čebula
paradižnik
timijan
rožmarin
gorčica
sol
poper
olivno olje
jabolčni kis
zelena solata - endivja
koruza

Priprava:
Puranjo kračo ob kosti prerežemo ter natremo s soljo, poprom, rožmarinom in timijanom. Premažemo jo z gorčico.
- Čebulo olupimo ter narežemo na večje kose.
- Podolgovato kumaro operemo in narežemo na večje kolobarje.
- Paradižnik operemo ter križno do polovice prerežemo.
Zelenjavo posolimo in popopramo. Meso in zelenjavo položimo v pekač ter pokapljamo z olivnim oljem. Pečemo na 200°C 25 minut. Poleg ponudimo endivjo v solati s koruzo.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]