Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

HRUSTLJAVI LIGNJI



Čas priprave: 15 minut


Zahtevnost: enostavno








Sestavine za 2 osebe:
0.50kg lignjev
4 stroke česna
1 vejica pertršilja
4 žlice koruzne moke
olivno olje
sol, poper
rožmarin
sok 1/2 limone
0.03 lit belega vina

Predpriprava:
- lignje očistimo, operemo in osušimo (če kupimo zmrznjene, jih odtajamo, operemo in osušimo)
- česen in peteršilj sesekljamo
- ožamemo polovico limone

Priprava:
Osušene lignje potrosimo z mešanico moke (moki dodamo sol, poper in rožmarin) ter na hitro premešamo. Odstranimo odvečno moko. V ponvi segrejemo olivno olje in vanjo položimo lignje. Na hitro jih popečemo po vseh straneh (približno 8 minut). Pred koncem dodamo sesekljan česen in peteršilj. Ko česen zadiši zalijemo s sokom limone in belim vinom. Pražimo še toliko časa, da tekočina izpari.

Nasvet:
Kot prilogo lahko ponudimo blitvo ter krompir. Lahko pa tudi samo rukolo v solati s parmezanom in polnozrnati kruh.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]