Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

LIGNJI V SOLATI


Čas priprave: 35 minut


Zahtevnost: enostavno


Nasvet: jed lahko ponudimo kot predjed ali samostojno jed




Sestavine za 4 osebe:
0.50 kg lignjev
0.40 kg zelene solate
1/2 jajčevca
1/2 rdeče paprike
1/3 podolgovate kumare
3 stroki česna
8 kom svežih šampinjonov
3 limete
sol, poper
olje za cvrtje
2 kom jajca
0.10 lit mleka
4 žlice moke
1 žlica ribanega parmezana
olivno olje

Predpriprava:
- lignje očistimo, operemo, narežemo na kolobarje ter osušimo
- papriko, jajčevec in kumaro očistimo, operemo ter narežemo na tanke reance
- česen olupimo ter grobo sesekljamo
- zeleno solato narežemo na širše rezance, operemo ter osušimo
- šampinjone očistimo ter narežemo na tanke lističe
- naredimo panir maso: jajca razžvrkljamo, dodamo mleko, parmezan, moko ter solimo in popramo ; vse skupaj dobro premešamo v gosto tekočo maso
- ožamemo sok 3eh limet
Priprava:
Zelenjavne rezance (kumara, paprika, jajčevci) začinimo, dodamo česen in premešamo ter položimo v pekač. Pokapamo z olivnim oljem ter pečemo na 200°C približno 15 minut. Kolobarje lignjev pomočimo v panir maso ter jih zlato rumeno ocvremo.
Sestava solate:
V servirno posodo položimo zeleno solato in čez njo potrosimo pečeno zelenjavo. Vse skupaj obložimo z ocvrtimi lignji ter potrosimo s svežimi šampinjoni. Prelijemo z limetinim sokom in pokapljamo z olivnim oljem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]