SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

RIŽOTA Z LIGNJI






Čas priprave: 1 ura
Zahtevnost: enostavna

Sestavine za 4 osebe:
0,50 kg očiščenih lignjev
4 kom večjih čebul
1 kom pelatov (konzerva 400g)
0,50 kg riža
1 kom srednje velike zelene paprike
česen in peteršilj
sol
poper
začimbe - rožmarin, timijan, majaron, muškatni orešček
1 kom jušne kocke
olivno olje

Predpriprava:
- lignje po potrebi še dodatno očistimo, operemo, osušimo ter narežemo na tanke kolobarje
- čebulo očistimo in fino sesekljamo
- papriko očistimo in na grobo sesekljamo
- konzervo pelatov pretlačimo
- česen in peteršilj sesekljamo

Priprava:
Čebulo z dodatkom soli in popra prepražimo na olivnem olju. Ko postekleni dodamo lignje, pariko, začimbe in pokrito pražimo približno 7 minut. Dodamo sesekljan peteršilj in česen, ko česen zadiši, zalijemo s pelati in 0.40 lit vode. Dodamo jušno kocko ter na najmanjšem ognju kuhamo približno 10 minut. Nato dodamo še opran riž ter kuhamo še nadaljnih 30 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]