SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

SLIVOVI CMOKI





Zahtevnost:
srednja
Čas priprave:
1h
Nasvet:
slive lahko zamenjamo z drugim sadjem - marelice, breskve, borovnice, jagode... cmoke lahko tudi skuhamo, ohladimo in zmrznemo za zimske dni

Sestavine:
1 kg krompirja
0.40 kg moke
1 čajna žlička soli
2 jajca
slive
kisla smetana
sladkor
vanili sladkor
krušne drobtine
maslo


Predpriprava:
- krompir operemo, skuhamo ter olupimo
- slivam odstranimo koščice
- zmešamo sladkor in vanili sladkor

Priprava:
Mlačen krompir s pomočjo pasirke spasiramo. Lahko uporabimo tudi roke in krompir dobro zdrobimo. Dodamo žličko soli, moko, jajca in na hitro vgnetemo testo. Ko delamo testo in če se nam preveč prijemlje za roke, dodamo še malo moke. Koliko točno rabimo moke je odvisno od krompirja. Starejši je krompir manj moke bomo porabili dodatno. 
Testo narežemo na manjše dele in s pomokano roko oblikujemo polpet. Nanj položimo eno slivo, žličko kisle smetane ter potrosimo z mešanico sladkorja in vanili sladkorja. Polpet prepognemo, stisnemo robove in oblikujemo okrogel cmok. V kozici zavremo vodo in vanjo položimo cmoke. Cmoke kuhamo v vreli vodi 12 minut. 
Na ponvi razpustimo maslo in na njem prepražimo drobtine, da dobijo zlato rjavo barvo. Cmoke odcedimo, položimo na servirno posodo in posujemo s praženimi drobtinami.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]